Начало / Свят / Журналисти рисуват сценарий: Германия без чужденци

Журналисти рисуват сценарий: Германия без чужденци

Седем милиона души просто биха изчезнали. Следват режим на насилие, гражданска война, ескалация на насилието и крах на борсите. Този сценарий описват в книгата си „Германия без чужденци. Един сценарий” Пит фон Бебенбург и Матиас Тиме в отговор на смятания от тях за десен популист Тило Сарацин, съобщи welt.de. Сарацин е автор на две книги за провала на мулти-култи модела във федералната република.

Според сценария на фон Бебенбург и Тиме, които са журналисти, ако десните вземат радикалното решение да изгонят чужденците, ще последва повсеместен колапс. Те развиват хипотезата на базата на изследвания, статистически данни и интервюта с експерти в различни области.

Картината според тях ще е следната:
Франкфурт ще изгуби всеки свой четвърти жител, Нюрнберг – всеки пети, Северен Рейн-Вестфалия – всеки десети. Логистиката на транспорта ще се срине, ако всички тези хора се качат на самолет, автобус, влак или автомобил, за да си заминат.

Бюджетът на страната рязко ще се срине с 50 млрд. евро заради данъците, които няма да събере. Според цитираната статистика жителите без германски паспорт плащат най-малко по 3 000 евро, а средно 7 400 евро данъци годишно. „Средностатистически имигрантите са по-продуктивни от кореняците германци”, твърдят авторите. Около половината от чужденците във ФРГ имат професия. На тях се крепят браншове като хранителна промишленост, търговия, услуги, почистване. „Ще се стигне до драматичен недостиг на работна ръка, което ще доведе до политика на принуда спрямо безработните – те ще бъдат длъжни да приемат работа, която сега е „запазена” за чужденците”, пише в книгата.

Германия ще фалира, брутният й вътрешен продукт (БВП) ще падне до 8 пункта, населението ще се принуди да работи много по-дълго, отколкото сега. Държавата ще спре да дава пари на всички останали страни. Това моментално ще срине борсите.

Престъпността няма да спадне – точно обратното. Държавата ще стане полицейска, а това ще докара гражданска война. ФРГ ще бъде първата, която ще бъде изхвърлена от Европейския съюз. Чуждестранните туристи няма да стъпят повече в нея и още 26 млрд. евро приходи ще изчезнат.

Още числа и факти от книгата:
–    Най-много хора ще напуснат Берлин – 13,6%, Хамбург – 13,4% и провинция Баден Вюртемберг – 11,9%.
–    Културата ще изгуби многообразието си, след като се лиши от 15 000 хора на изкуството с чуждестранен паспорт
–    Католическата църква ще се лиши от 300 млн. евро – толкова са приходите й от вярващите чужденци
–    11,5% от студентите и 9,4% от сътрудниците в университетите са чужденци в момента. Тях няма да ги има и рейтингите на учебните заведения ще паднат
–    Автомобилният бранш ще изгуби 10% от заетите в него 792 хил. души. „Даймлер” ще пострада най-много – една трета от работниците и служителите му ще напуснат
–    Хранителната промишленост ще се срине
–    1,4 млн. германци, които са женени са чужденци, вероятно ще ги последват
–    Бундеслигата ще остане без половината си футболисти. През сезона 2011/12 чуждестранните играчи са били 228.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …