Начало / Свят / „KFC” пусна мемоарите на своя създател във „Фейсбук“

„KFC” пусна мемоарите на своя създател във „Фейсбук“

Веригата за бързо хранене „KFC” публикува мемоарите на своя създател, полковник Харланд Сандърс, във фен страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“, съобщи gomestic.com. Книгата „Полковник Харланд Сандърс: Автобиография на истински звезден готвач” е публикувана за първи път през 1966 г., но е била забравена във времето. Творбата съдържа рецепти, снимки и много други интересни неща, споделени от един от най-успешните ресторантьори в света.

Сандърс (1890 – 1980) имал труден живот, преди да успее в бизнеса. Баща му починал рано, майка му работила като шивачка. Наложило се да напусне училище в седми клас. Животът му придобил стойност, след като влязъл в армията на САЩ. Още от дете, Сандърс имал таланта да готви вкусни ястия.

През 1930 г. започнал да работи като готвач в бензиностанция в Кентъки. Само след пет години той бил готвач, лично препоръчван от губернатора на щата. След още пет, той измислил рецепта, съдържаща 11 билки и подправки, която днес ни е позната като „оригинална рецепта”.

Той създава „Kentucky Fried Chicken” (KFC) през 1952 г. с помощта на един дърводелец. От място, в което работниците получавали по 2 долара на месец, сега веригата за бързо хранене е най-голямата от такъв тип в цял свят със своите над 17 000 ресторанта в 115 страни. Макар Сандърс да почина през 1980 г., неговият лик все още е на логото на компанията.

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …