Начало / Свят / Библиотеката на Конгреса на САЩ награди бивш президент на Бразилия

Библиотеката на Конгреса на САЩ награди бивш президент на Бразилия

Бившият бразилски президент Фернанду Енрике Кардозу спечели наградата Клуге в размер на един милион долара, която се връчва от Библиотеката на Конгреса на САЩ за постижения в хуманитарната област, които не влизат в областите на Нобеловата награда, съобщи Асошиейтед прес.

Библиотеката заяви вчера, че изследването на Кардозу на социалните структури в Бразилия е послужило като основа за лидерското му управление да превърне страната от военна диктатура в развиваща се икономика.

Кардозу беше президент от 1995 г. до 2002 г., като предначерта издигането на Бразилия до шестата по големина икономика в света.

Библиотеката отбелязва, че изследването на Кардозу за първи път разглежда влиянието на бразилското робско наследство върху съвременната икономика на страната. Той показа, че раболепието на промишлеността и работническата класа пред едно авторитарно правителство не стимулира икономическото развитие. Кардозу и чилийският социолог Енцо Фалето изтъкнаха, че развиващите се страни могат да бъдат стратегически партньори с чужди компании, за да реализират растеж.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

book-1421097_1280

Типология на четящите – кратък наръчник, в който сте и вие

Определете сами своята… диагноза Книгите са голямо изкушение и навлязат ли веднъж в живота ни… трудно …