Начало / България / Премиера на „Неделни беседи и статии“ в Червената къща

Премиера на „Неделни беседи и статии“ в Червената къща

На 15 май, вторник, от 18,30 ч. в Червената къща (София) ще бъде представена новата книга на проф. прот. Александър Шмеман „Неделни беседи и статии“.

Каква е връзката между проповедта и християнското богословие, което все повече се превръща в затворена академична дисциплина, откъсвайки се от началата си на лична среща с Христос? И по какъв начин празниците на християнската година се вписват в еуфоричната ваканционност на съвременния секуларен свят? Отговор на някои от тези въпроси предлагат излезлите на български език „Неделни беседи и статии“ на отец Ал. Шмеман.

Книгата съдържа в нов превод на български пълното издание на „Беседите“, към които са добавени пет от най-важните сред творчеството на прот. Александър Шмеман статии: програмната „Богословие и Евхаристия“, предизвиканата от съвремието, на което е бил свидетел и в което е бил деен участник – „Църква и църковно устройство“, уточняващата толкова основни и така важни въпроси „Към богословието на съборите“, знаковият му доклад до Синода на OCA (Православната църква в Америка) „Изповед и причастие“ и добре изобличаващата изопачаването на православието и свеждането му до митология и идеология „Между утопията и бягството от действителността“.

„Неделни беседи и статии“ тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …