Начало / Свят / Къщата на Джон Ъпдайк ще става музей

Къщата на Джон Ъпдайк ще става музей

Къщата, в която писателят Джон Ъпдайк е живял като дете, най-вероятно ще бъде превърната в музей, съобщава „Лос Анджелис Таймс”. Домът се намира в Шилингтън, Пенсилвания и в него Ъпдайк е живял до 13-годишна възраст.

Имотът доскоро беше за продан, но бе купен от „Общество Джон Ъпдайк”, което планира да го превърне в музей, посветен на автора, носител на „Пулицър”. Сумата, която организацията плати за него е 200 000 долара. Все още не са уточнени детайли, но плановете са той да отваря само на специални събития или предварително насрочени посещения.

„Очакваме къщата на Ъпдайк да бъде дестинация за писатели и учени. Надявам се да има интерес на нашите конференции, които ще провеждаме през 4 години”, коментира Джеймс Плат, президент на „Общество Джон Ъпдайк”.

Джон Ъпдайк е американският писател, роден през 1932 г. в Шилингтън, Пенсилвания. Най-известните му произведения са „Заеко, бягай”,„Вещиците от Ийстуик“ и „Кентавърът“. Публикувал е 22 романа и още дузина сборници с къси разкази, освен това поезия, литературна критика и детски книжки. Стотици от неговите разкази, критики, поеми се появяват в списание „Нюйоркър”. Българският читател го познава от „Кентавърът”, „Вещиците от Ийстуик”, „Спирки”, „Заеко, бягай” и много други. Ъпдайк умира през  2009 г.

Фото: greaterreadingonline.com

Книгите на Джон Ъпдайк тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …