Начало / Любопитно / Поезията помага на децата

Поезията помага на децата

Поезията помага на малките деца да усвоят и да разбират по-добре езика. Тя възпитава и симпатия към литературата, пише readingrockets.org.

Как да включите поезията в семейните занимания? За малки деца е най-добре да им четете поезия високо и бавно. Натъртвайте на думите, трудни за произнасяне и на римите. Започнете с лесни и игриви стихчета, на познати за малчуганите теми като време за лягане, храна или животни. Забавлявайте се за сметка на езика и играта на думи.

Четете едно произведение няколко пъти. Така детето го осъзнава по-добре. Можете да намерите стихове за деца онлайн, да ги принтирате и да си направите фамилна поетична книга. Когато поемата стане позната на детето, можете да разменяте ролите на четенето. Вие четете една строфа, а детето следващата. Вижте дали по този начин можете да задържите ритъма на творбата.

Организирайте си собствен фестивал на поезията. Нека всеки член на семейството си избере поема, след това, в определени от вас ден и време, да сподели поемата с останалите. Така взаимно ще се обогатявате.

Фото: lesen-lieben-lernen.de

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …