Начало / Автори / Чуйте Алън Гинсбърг да чете своя поема

Чуйте Алън Гинсбърг да чете своя поема

Сайтът mediabistro.com публикува аудио запис на Алън Гинсбърг, известният поет от бийтпоколението, който чете своята поема „What would you do if you lost it”. Записът е правен в Ню Йорк през 1973 г. В един момент друг поет от бийтпоколението – Грегъри Корсо, го прекъсва и провокира. Гинсбърг отговаря с още поезия.

Целия запис можете да чуете тук

В момента текат снимките на холивудски филм за Гинсбърг. Поетът е представен от Даниъл Радклиф, който игра Хари Потър в прожекциите по поредицата от Джоан Роулинг. Бен Фостър от „Ескорт до затвора” играе Уилям Бъроуз, а Джак Хъстън, играл във филмите по книгите на Стефъни Майър от серията „Здрач”, ще бъде в ролята на Джак Керуак. Филмът се казва „Kill Your Darlings”.

Алън Гинсбърг е американски поет от бийтпоколението, роден 1926 г. Той е един от най-значимите творци на 60-те и 70-те години. Сред произведенията му са „Вой и други стихове”, „Падението на Америка”, „Стихове с бяло фередже”, „Смърт и слава: Стихове” и др. Поддържа връзка с Джак Керуак, Уилям Бъроуз, Боб Дилън и др. Имал е психологически проблеми. Умира 1997 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

screenshot-www.youtube.com-2020.11.16-14_00_05

Топла-топла на пазара е най-новата книга на Джон Гришам „Време за милост“. Ето какво казва авторът за нея.

Поредният съдебен трилър на Джон Гришам вече е в книжарници „Хеликон“. Предлагаме ви интервюто на …