Начало / Свят / Орхан Памук отвори „Музей на невинността”

Орхан Памук отвори „Музей на невинността”

Турският писател Орхан Памук отвори музей, базиран на неговата книга „Музей на невинността”, отбелязва „Ню Йорк Таймс”. Музеят отвори врати на 28 април. Той се помещава в триетажна къща от ХІХ век

 

 

 

 

 

 

 

Памук твърди, че изграждането на музея му е струвало толкова, колкото е получил и за Нобеловата си награда през 2006 г. – 1,5 милиона долара. Искал е да отвори музея още през 2009 г., но не е могъл да намери подходящата къща. Идеята за романа и музея към него се ражда още преди 12 години. „Това е музей, базиран на роман. Но не съм направил музея, защото съм написал книга, която се е оказала успешна. Винаги съм мислил за двете неща успоредно”, коментира Памук.

Малка тълпа посети музея в събота сутринта. Тя се състоеше главно от почитатели на книгата и познати на автора. Те останаха доволни от видяното и споделиха, че това е един от най-хубавите музеи.

Романът „Музей на невинността” излиза на пазара през 2008 г. и жъне голям успех. Книгата е преведена и на български език.

Свързани заглавия
Орхан Памук отваря своя „Музей на невинността”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

12_princesi_3D

Иво Сиромахов: „Как да накарам детето ми да чете?“. Не става с „накарване“, а с личен пример и с пробуждане на любопитство

След „Малки приказки” и „Приказки от планината” популярният сценарист, телевизионен водещ и журналист Иво Сиромахов …