Начало / Любопитно / Как да довършим книгата, която четем

Как да довършим книгата, която четем

Често хората се оплакват, че не са успели да дочетат някоя книга, макар да са я започнали. Дориq когато тя е интересна, понякога стресът в работата или подобни неща служат за оправдание. Сайтът takeyourtips.com предлага стратегия, която да използвате, за да довършвате книгите, които четете.

1. Изберете си час, в който да четете. Всеки ден отделяйте по час или 30 минути, за да четете книгата си. По желание изберете времето. Освен това, дръжте книгата близо до вас, за да може, ако имате свободен интервал, да го запълните с няколко страници.

2. Присъединете се към клуб по четене. Подобно нещо би ви дало мотивация. Същият е ефектът на библиотеката – крайният срок за връщане на книгата мотивира. Също така, когато сте в клуб, дискутирате прочетеното с останалите и го запомняте по-добре.

3. Определете място за четене. Може да е любимият ви стол, балкона в къщата или леглото. Целта е да свързвате мястото с четене на психологическа основа и да имате възможност да сте сами с книгата, без да ви безпокоят.

4. Взимайте си почивка. Когато даден жанр или автор не ви е интересен, вземете си почивка от него. Потърсете нещо друго. В крайна сметка, така ще разберете какво ви допада най-много. Все пак, шансът да дочетете нещо, което ви харесва е много по-голям.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …