Начало / Любопитно / 10 книги, които си заслужават да бъдат четени на глас

10 книги, които си заслужават да бъдат четени на глас

Тази нощ е „Световната нощ на книгата”, което означава, че десетки хиляди хора по цял свят ще си разменят и подаряват издания, за да се поощрява любовта към четенето и книгите. Както е известно, четенето на глас е един от най-добрите начини да споделиш впечатлението си от дадено четиво. Порталът flavorwire.com представя 10 книги, които си заслужава да прочетем на глас на някой близък.

 

1. „Лолита”от Владимир Набоков. Нищо не е по-добро от изтънчената звучност на прозата на Набоков. На практика те моли да я изречеш на глас.

2. „Фантомът Тулбут” от Нортън Джъстър. За да се усети пълния ефект на тази книга, някой трябва да ви я чете на глас. Освен това дава възможност за интерпретация на гласовете от страна на читателя.

3. „Много шум за нищо от Уилям Шекспир. Творбите на Шекспир са предназначени да се четат на глас. Една от най-добрите му творби, които могат както да се четат, така и да се слушат е „Много шум за нищо”.

4. „Госпожа Далауей” от Вирджиния Улф. Винаги сме смятали, че тази книга си заслужава да бъде прочетена високо. Най-добре в един-единствен ден юнски ден.

5. „Одисей” от Джеймс Джойс. Тук е необходимо да намериш много близък твой приятел, който да ти я прочете. Думите, използвани от Джойс звучат изречени дори по-добре, отколкото кънтят в главата, докато се четат.

6. „Сияние” от Стивън Кинг. Точният избор, ако си в настроение за нещо страшно. Този, който чете, да вложи емоция, а който слуша, да затвори очи и да развихри въображението си .

7. „Дейвид Копърфийлд” от Чарлс Дикенс. Книгите на Дикенс са не само за четене, но и за изпълняване. Историята на Дейвид Копърфийлд е идеална за турне в един свят от миналото, изпълнен с любопитни персонажи.

8. „Островът на съкровищата” от Робърт Луис Стивънсън. Стивънсън е създал тази творба за няколко седмица, като вечер е чел написаното на своето семейство. Тази традиция си заслужава да бъде продължена.

9. „Сърцето на мрака” от Джоузеф Конрад. Подобно на „Лолита”, езикът на тази книга е толкова добър, че просто трябва да бъде четен на глас. Веднъж ако започнете, няма да искате да спрете.

10. „Пълните събрани разкази” от Фланъри О’Конър. Можете да изберете всяка една от историите на О’Конър, за да я прочетете на глас. Преживяването си струва.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234904_b

Защо да го познаваме?

Самият Стефан Цвайг си е задал този въпрос, вдъхновен от Балзак, който е смятал Жозеф …