Начало / Свят / Филмът „Хемингуей и Гелхорн” по HBO от 28 май

Филмът „Хемингуей и Гелхорн” по HBO от 28 май

Телевизионната продукция „Хемингуей и Гелхорн” ще се излъчва по канала HBO от 28 май, пише huffingtonpost.com. Филмът представя бурната връзка между известния писател Ърнест Хемингуей и журналистката Марта Гелхорн. Ролята на автора играе британският актьор Клайв Оуен, а Гелхорн е представена от Никол Кидман. В прожекцията участва и ветерана Робърт Дювал. Режисьор е Филип Кауфман.

Хемингуей и Гелхорн се срещат в бар във Флорида, влюбват се и заминават да пишат отзиви от Испанската гражданска война. Те се женят, но техния брак продължава едва 5 години. Въпреки това, журналистката често е определяна като голямата любов на писателя. Смята се, че тя го е вдъхновила да напише „За кого бие камбаната”.

Марта Гелхорн е американска писателка и журналистка, родена през 1908 г. Смятана е за един от най-значимите военни кореспонденти на ХХ век. Кариерата и продължава 60 години, през които тя отразява от почти всяка гореща зона. Гелхорн е третата съпруга на Ърнест Хемингуей, от 1940 до 1945 г. През 1998 г., когато е на 89, болна и почти напълно сляпа, се самоубива. Има награда за журналистика на нейно име.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

nac

Рене Карабаш: Всички търсим своята божествена половина

„Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ е книга, създадена по всички правила на епистоларния …