Начало / България / „Минало несвършено в музиката и политиката“ с премиера в СБЖ

„Минало несвършено в музиката и политиката“ с премиера в СБЖ

Владимир Шумелов и Александър Симов ще представят мемоарите „Минало несвършено в музиката и политиката“ на Лидия Анастасова. Премиерата ще се състои 19 април, четвъртък, от 18 ч в сградата на СБЖ (София, ул. „Граф Игнатиев“, 4 етаж 3).

„Минало несвършено в музиката и политиката“ е трудно определима в жанрово отношение книга. Най-голямото й достойнство е свидетелството от първо лице. В нея има премълчани истини и факти за още живи хора и наследници, но няма грам художествена измислица. Това е животът на Лидия Анастасова – ярък представител на будната българска интелигенция, живяла (а не оцелявала) по времето на три Българии”, споделя за книгата журналистката Веселка Венкова.

Лидия Атанасова е първата жена драматург в Софийската опера в продължение на 12 години и първият музиколог в ръководния й екип. Николай Лилиев, Димитър Пантелеев и Иван Радоев са били предшествениците й на този престижен някога пост. Още дванайсет години е работила в Националното радио. Писала е критически статии за повечето периодични издания, а първите й студии излизат в сп. „Пламък“ и „Септември“. Била е член на творческите съюзи на композиторите, музикалните дейци и на журналистите.
„Минало несвършено в музиката и политиката“ тук


Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

margaret-3

„Разказът на прислужницата” е най-оспорваната книга на всички времена

7 малко известни факта за създаването на романа Американската видеоплатформа Hulu направи филмова адаптация на …