Начало / Свят / Пиеса на Стивън Кинг дебютира на сцената

Пиеса на Стивън Кинг дебютира на сцената

12 години след началото на проекта пиеса от майстора на ужасите Стивън Кинг дебютира на сцената в Атланта, съобщи британският „Телеграф”. Творбата „Ghost Brothers of Darkland County” е южен готически мюзикъл. Писана е от 64-годишния писател, а музикалното оформление е дело на рок певеца и текстописец Джон Меленкамп. Като изключим „Момчетата скаути”, която Кинг е написал на 11 години, това е първата му театрална изява.

„Исках да опитам нещо рисковано, което е извън комфортната ми зона. Така направихме пиесата. Знаем, че в известен смисъл си слагаме главата в торбата. За първото представление искахме мястото да е космополитно, но да има връзка с южната култура, и Атланта според мен е право в целта”, заяви Кинг на премиерата.

Представлението, което ще се играе до 13 май, е позиционирано в малкия град Дилайт в Мисисипи. Действието се развива около трагедия, която е отнела живота на двама братя и красиво младо момиче през 1967 г. Само един знае какво се е случило и развръзката е дали той ще каже истината, за да спаси своите синове 40 години по-късно.

Стивън Кинг, който е китарист аматьор, казва, че с Меленкамп са решили да направят тази пиеса по време на приятелски разговор, докато изпълнителят е настройвал китарата на автора. Предстои да излезе и албум с 20-те песни от мюзикъла.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

172165506_1462158197456938_4623569405_n

Обидно малко книги се превеждат на английски

Американците четат рядко преводна литература Англосаксонският книжен пазар е огромен – и това е факт, …