Начало / Свят / „Епъл” и четири издателства искат извънсъдебно споразумение

„Епъл” и четири издателства искат извънсъдебно споразумение

Технологичният гигант „Епъл” (Apple) и четири водещи издателски компании са готови да уредят чрез извънсъдебно споразумение разследване за нарушаване на правилата за защита на конкуренцията при търговията с електронни книги, съобщи вчера Европейската комисия. „Европейската комисия получи предложения за евентуални ангажименти от „Епъл” и четири международни издателски компании – „Саймън и Шустър” (Simon & Schuster),” Харпър Колинс” (Harper Collins), „Ашет ливр” (Hachette Livre) и германската „Ферлагсгрупе Георг фон Холцбринк” (Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck)“, посочи ЕК.

Еврокомисарят по конкуренцията Хоакин Алмуния заяви, че преговорите за евентуално споразумение са били „плодотворни“, предупреждавайки обаче, че Комисията все още не е решила дали да приеме предложението.

В същото време министерството на правосъдието и няколко щата заведоха дело за фиксиране на цените на електронните книги и ограничаване на конкуренцията при продажбите на дребно срещу „Епъл”, „Ашет”, „Харпър Колинс”, „Макмилън” (MacMillan), „Пенгуин” (Penguin) и Саймън и Шустър”. Три от издателските компании – „Саймън и Шустър”, „Харпър Колинс” и „Ашет” са сключили извънсъдебно споразумение с американските власти.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

316040904_607027907862773_6229729608995136183_n

Всички весели причини нещата да се объркат в една книга

Законите на Мърфи до днес са източник на усмивка Едуард Мърфи бил навремето аерокосмически инженер, …