Начало / Свят / Излизат мемоарите на бившата първа дама на Тунис

Излизат мемоарите на бившата първа дама на Тунис

Бившата първа дама на Тунис Лейла Трабелси ще публикува мемоарите си. Очаква се тяхната поява на книжния пазар да предизвика полемика в Тунис, където мнозина я смятат за съвременен вариант на Мария-Антонета, предаде Ройтерс.

Книгата ще бъде публикувана на френски под заглавието „Моята истина“. Тя вече се появи във френския вариант на сайта за електронна продажба „Амазон” като предстоящо заглавие. Публикацията ще бъде на 24 май. Цената й е от 16,10 евро. Издателската къща, която публикува мемоарите на Трабелси, е „Едисион дю моман”.

Новината вече породи полемика в „Туитър”. Там мнозина призоваха книгата да бъде бойкотирана, точно както по времето на управлението на президента Зин ал Абидин бен Али в Тунис бяха забранени множество книги.

Лейли Трабелси е бивша фризьорка. Нейният скъп и разточителен начин на живот, както и кликата й от заможни роднини бяха възприемани от много тунизийци като символ на корупцията от ерата на Бен Али.

Корупцията и безработицата бяха в основата на протестите, свалили от власт Бен Али миналата година. През юни тунизийски съд призна Бен Али и Лейла Трабелси за виновни за кражба и незаконно притежаване на бижута и на големи суми пари в брой и ги осъди задочно на по 35 години затвор. По времето на Бен Али кланът Трабелси натрупа голямо богатство.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Бейн от Л. Дж. Шен 3. Секретарката …