Начало / Свят / „Да готвиш с Пу“ спечели наградата „Диаграма“ за най-странно заглавие на книга

„Да готвиш с Пу“ спечели наградата „Диаграма“ за най-странно заглавие на книга

„Да готвиш с Пу“ – кулинарната книга на Сайюд Дивон, беше отличена с наградата „Диаграма”, която се дава за най-идиотско заглавие, съобщи thebookseller.com. Победителят се определя след гласуване на читатели в интернет сайта. Книгата на Дивон обобщава типични тайландски рецепти, като думата „пу” означава рак.

В краткия списък бяха номинирани още шест книги:

„Един век на добив на пясък от Бристолския канал“ на Питър Госъм, документираща търговията с пясък, извличан от Бристолския канал, отделящ Южен Уелс от графствата Девън и Самърсет в Англия.

„Различните модели естонски чорапи по света“ на Айно Праакли, която представя различните видове чорапи и чорапогащи, продукт на технологията на естонското плетиво.

„Великата сингапурска пенисова паника и бъдещето на американската масова истерия“ на Скот Менделсън. Книгата е посветена на странен психически синдром, обхванал Сингапур през 1967 г. Синдромът Коро е психическо заболяване и мъжете, страдащи от него, смятат, че техният пенис и техните тестиси непрекъснато се стопяват и накрая ще изчезнат.

„Таксономия на офис столовете“ на Джонатън Оливарес, проследяваща еволюцията на офис столовете.

„Гъбата в християнското изкуство“ от Джон Ръш, в която авторът твърди, че Иисус е въплъщение на божествената гъба аманита мускария.

„Дневникът на господин Андох от Пенините – спомени на един японски инспектор на пилешкия пол през 1935 г. в Хебдън бридж“ от Стивън Къри и Такайоши Андох, разказваща историята на японеца Коичи Андох, който се установил в графство Йоркшър през 30-те години на миналия век, за да посвещава работниците в птицеферма в град Хебдън бридж в тайните на изкуството да определят пола на пилетата за един ден.

Наградата „Диаграма“ е учредена през 1978 г. За първи път тя е присъдена на книгата „Протоколи от втората международна среща, посветена на голите мишки“. През годините отличието са печелили още книгите със заглавията „Радостта на пилетата“, „Мадам в ролята на предприемач – мениджмънт на проституцията в домашни условия“, „Последен шанс в любовта – любовни романси в терминален стадий“, „Оралният садизъм и личността на вегетарианеца“, „Наръчник за безопасност на лесбийските садомазохистични практики“, „Повторна употреба на старите гробове“, „Археология на американските задниците“, „Голямата книга на лесбийските конни истории“, „Как да живееш с полудял за секс задник“ и други.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …