Начало / България / Андерсениада в „Хеликон”

Андерсениада в „Хеликон”

Книжарници „Хеликон” ще отбележат Международния ден на детската книга – 2 април, с „Андерсениада”. На този ден през 1805 г. в Дания е роден всепризнатият майстор на детската приказка – Ханс Кристиан Андерсен.

Екипите на „Хеликон” очакват всички деца и техните родители с богата програма и изненади. Всички посетители няма да са просто зрители, а ще имат възможност да се включат активно в празника, като вземат участие в щафетното драматургично четене на най-хубавите приказки на Андерсен.  И тъй като сме сигурни, че всички ги знаят в детайли, ще предложим разказване на любима приказка, както и „донаписване” на любим сюжет – например помислете си каква би била съдбата на Малката русалка 20 години по-късно.
Любознателните деца ще вземат участие във викторина, ще могат да изработят пластика на любим образ на датския писател.

И за да придадем български акцент на събитието, „Хеликон” ще отдаде почит на един от най-добрите майстори на авторски български приказки, чието име е позабравено, но не и творчеството му – Константин Константинов.

Изложба на различни издания на Андерсен и Константинов ще съпровожда празника, а радио „Хеликон” цял ден ще излъчва музика по приказки на Андерсен и ще предложи разказ за живота му.

Програмата по градове тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bg

Най-продаваните от българската художествена литература за 2020-а

Като български сериал е класацията на най-продаваните книги от наши автори Годината на COVID -19 …