Начало / България / Седмица на детската книга в библиотека „Априлов-Палаузов“

Седмица на детската книга в библиотека „Априлов-Палаузов“

От 2 до 6 април Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“  в Габрово ще проведе Седмица  на детската книга, съобщи Север.бг. „За малките читатели сме приготвили различни мероприятия, свързани с книгите. През цялата седмица закъснелите да върнат в срок библиотечни материали читатели, няма да бъдат глобявани”, споделя Валя Косева, отговорник за „Детски отдел“.

Театрална група „Веселушко“ при ОУ „Неофит Рилски“ ще открие седмицата с представление в 14:00 часа. Гости ще бъдат учениците от ОУ „Ран Босилек“, които също ще изнесат своя програма.

На 3 април, вторник, е организирано литературно четене по повод 95 години от рождението и 33 години от смъртта на писателя Емилиян Станев. В него ще вземат участие третокласници от ОУ „Райчо Каролев“.

В забавно състезание с награди „Книжка-многознайка“ ще мерят сили учениците от 5 клас на училище „Ран Босилек“ на 4 април, сряда.

Седмицата на детската книга ще бъде запомнена и като Седмица на приказките – в нея е включена най-дългата приказка, сътворена от малките читатели на Детския отдел. Предвидено е отборно сърфиране в интернет, включени са проекти за библиотека на бъдещето, както и безплатно записване на нови читатели през цялата седмица.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

223197_b

Отрезвяваща история за България създаде наш хроникьор

И народите имат душа, напомня ни Тони Зарев Неговата „Отрезвяваща история… и други истории” работи …