Начало / България / Седмица на детската книга в библиотека „Априлов-Палаузов“

Седмица на детската книга в библиотека „Априлов-Палаузов“

От 2 до 6 април Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“  в Габрово ще проведе Седмица  на детската книга, съобщи Север.бг. „За малките читатели сме приготвили различни мероприятия, свързани с книгите. През цялата седмица закъснелите да върнат в срок библиотечни материали читатели, няма да бъдат глобявани”, споделя Валя Косева, отговорник за „Детски отдел“.

Театрална група „Веселушко“ при ОУ „Неофит Рилски“ ще открие седмицата с представление в 14:00 часа. Гости ще бъдат учениците от ОУ „Ран Босилек“, които също ще изнесат своя програма.

На 3 април, вторник, е организирано литературно четене по повод 95 години от рождението и 33 години от смъртта на писателя Емилиян Станев. В него ще вземат участие третокласници от ОУ „Райчо Каролев“.

В забавно състезание с награди „Книжка-многознайка“ ще мерят сили учениците от 5 клас на училище „Ран Босилек“ на 4 април, сряда.

Седмицата на детската книга ще бъде запомнена и като Седмица на приказките – в нея е включена най-дългата приказка, сътворена от малките читатели на Детския отдел. Предвидено е отборно сърфиране в интернет, включени са проекти за библиотека на бъдещето, както и безплатно записване на нови читатели през цялата седмица.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …