Начало / Свят / „Оксфорд” ще изследва бъдещето на търговията с книги

„Оксфорд” ще изследва бъдещето на търговията с книги

Оксфордският институт по търговия и мениджмънт стартира 18-месечно проучване за бъдещето на търговията с книги, информира  thebookseller.com. От институцията, която функционира към известния университет, цели да разбере какво предстои за този бранш в сферата на дигиталните технологии. Проектът е спонсорират от голямата компания „Интел”.

Ще се разглеждат бизнес моделите на фирмите, както и как независимите книжарници реагират на трудното положение, в което се намират. Според  директора на института Ричард Кътбъртсън, който води проучването, „времето им изтича”, ако не вземат радикални мерки за приспособяване към новите технологии.

„Ще разговаряме с хора от всички етажи на този бизнес, както в Европа, така и зад Океана. Ще тестваме различни възможни сценарии. Много търговци все още не са изградили платформа за онлайн търговия. Някои дори смятат, че традиционната сфера и тази на новите технологии се състезават, което не е добре. Очакваме развитие и промени в това отношение”, добави още Кътбъртсън.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …