Начало / България / Хепънингът на академичната книга във Велико Търново

Хепънингът на академичната книга във Велико Търново

Нестандартен начин за популяризиране на книгите и науката чрез хепънинг на открито показва във Велиеко Търново академичното издателство „Проф. Марин Дринов“, съобщи dariknews.bg. До събота пред Факултета по изобразителни изкуства в центъра на града ще бъде разпъната огромна шатра със стари и по-нови издания от реквизита на издателството.

Всеки ще може да си закупи на символични цени книги от всички области на науката – история, етнография, фолклористика, езикознание, българистика, медицина, физика и др. От 20 до 50 % варират отстъпките за всяка книга.

Хепънингът на академичната книга се организира от издателство „Марин Дринов“ за първи път във Велико Търново. Инициативата стартира миналата година в София пред Народната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“. Амбицията на издателството е хепънингът да обиколи и други български градове.

Над 1000 са заглавия, с които разполага софийското издателство. На откритите щандове във Велико Търново са представени около 400 от тях. Част от заглавията са „Шедьоврите на българската книжовност на руска земя“, „Световното наследство на България“, луксозна джобна енциклопедия, историческа литература, българска литература и изкуствознание.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

B9713959735Z.1_20171128143145_000GKIA73STF.2-0

Шарл Бодлер е лошото момче на френската поезия

Творецът е роден преди 200 години Появява се на света през един априлски ден на …