Начало / Свят / Филип Пулман публикува нови версии на приказки от братя Грим

Филип Пулман публикува нови версии на приказки от братя Грим

Известният писател Филип Пулман ще публикува нови версии на 50 от любимите си приказки от братя Грим, информира „Индипендънт”. Книгата „Приказки от Грим за млади и стари” ще излезе в през септември тази година, съобщават от издателството „Пенгуин” – 200 години, след като приказките за първи път са станали достъпни за читателите. В изданието са включени класики като „Червената шапчица” и „Пепеляшка”, но и по-непопулярни истории като „Щастливият Ханс” и „Смъртта на Кръстник”.

Авторът твърди, че иска да разкаже приказките „със свой собствен глас”. Също така, в края на всяка, Пулман ще отбелязва каква е поуката от историята и какво му е направило впечатление. Учени и литературоведи, които са се занимавали с творчеството на братя Грим подкрепят инициативата и смятат, че Филип Пулман е точният човек за подобна работа.

Филип Пулман е английски писател, роден през 1946 г. Най-известен е с трилогията си „Тъмните му материи”, която е преведена и на български език. Носител е на медала „Карнеги“ за детска художествена проза във Великобритания през 1995 г.

Книги от Филип Пулман тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

zahari-karabashliev2

Захари Карабашлиев: Политиците внушават. Писателите трябва да разказват и вълнуват

„Опашката“ е роман за атрофията на човешкото на фона на един израждащ се свят За …