Начало / България / „Жив и свободен” с премиера в Столичната библиотека

„Жив и свободен” с премиера в Столичната библиотека

„Жив и свободен” – новата поетична книга на Атанас Капралов, ще бъде представена в сряда, 21 март, в пиано бар Social club на Столичната библиотека. Стиховете на Капралов ще бъдат коментирани от литературния критик доц. Ивайло Христов и редактора Георги Киров. В промотирането на „Жив и свободен” ще участват и певицата Емилия Валенти, както и бардът Бойко Георгиев.

„Атанас Капралов е явление в съвременната българска поезия. С всеки свой стих в новата си стихосбирка той стои на хлъзгавия ръб между модерността и класическия изказ на поетичния наратив. Това поражда остро диалогичния характер на стилистиката му. Тя се люшка между високата енергия на Ботевите чувства и светлата печал на Дебеляновските интонации. Докато в предишните му книги те са силно поляризирани, сега в стиховете му се долавя мъдростта на изстраданите истини” , е оценката на Георги Киров за поетичната еволюция на Капралов.

Капралов е роден през 1958 г., завършил е българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски”. Автор е на стихосбирките „Нежен скитник” (1990), „Завръщане в слънцето” (1996), „Голота” (2002), „Дамгосан” (2006) и на книжката за деца „Цветно чудо” (2008). Носител е на националната литературна награда „Димчо Дебелянов” за 2008 година. Член на СБП и СБЖ. Главен редактор на в. „Ориент експрес” и директор на ДТ „Апостол Карамитев” – Димитровград.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230857_b-661x1024

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (1 август – 7 август)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 2. Живот в скалите от Мария …