Начало / България / Дружество „Елиас Канети” ще организира литературен салон през есента

Дружество „Елиас Канети” ще организира литературен салон през есента

Международното дружество „Елиас Канети” в Русе ще организира литературен салон от 29 септември до 7 октомври, гласи съобщение на интернет страницата му.

„Ще ви предложим разнообразна литературна програма. По време на литературния салон ще можете да посетите литературни четения и лекции, той отново ще бъде място за срещи на писатели, хора на изкуството, читатели и всички, които имат интереси в областта на културата. Литературните събития ще се състоят в рамките на МитОст фестивала”, информират организаторите.

В Десетия международен МитОст фестивал ще вземат участие около 200 автори от цяла Европа. MitOst e.V. е неправителствена организация със седалище в Берлин, която има за цел да подобрява културния обмен в Средна, Източна и Южна Европа. Дружество „Елиас Канети” е основано през 1992 г. с цел изучаване на творчеството на родения в Русе Нобелов лауреат, но и за да подпомага гражданското образование, изкуството и културата. Особено важна роля за него има сътрудничеството със страните от крайдунавското и немскоезиковото културно пространство.

В международния му консултативен съвет участват д-р Ерхард Бузек, Михаел Крюгер от издателство „Ханзер” (Германия), проф. д-р Петер фон Мат от университета в  Цюрих (Швейцария), писателите Илия Троянов и Константин Илиев.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227593_b

Демоничните разкази на окултистите

Антология, от която всеки фен на мистиката и мистерията има нужда “Страшни разкази на прочути …