Начало / България / 165-има поети участват във второто издание на конкурса „Добромир Тонев”

165-има поети участват във второто издание на конкурса „Добромир Тонев”

165-има поети от цялата страна се включиха във Втория националния конкурс за поезия „Добромир Тонев”. За сравнение в миналогодишния конкурс участваха 100 автора. И тази година поетичната напревара е анонимна. Крайният срок за изпращане на творбите беше 1 март 2012 г.  

Литературният конкурс „Добромир Тонев“ се организира от община Пловдив, Дружество на писателите – Пловдив, Поетична академия „Добромир Тонев“ и със съдействието на мол „Галерия Пловдив“, „Сиенит холдинг“, г-жа Тони Симидчиева и Туристическа агенция „Ана Травел”.

Жури в състав: проф. Огнян Сапарев, Йордан Велчев и Станислава Станоева ще определи кой автор най-много заслужава да вземе приза на името на забележителния пловдивчанин, който напусна света на живите преди 11 години. Награждаването на отличените автори ще бъде на 24 март т.г. от 18.30 ч. в книжарница „Форум” на мол „Галерия Пловдив”.

Освен традиционните първа, втора и трета награда, организаторите са предвидили и три специални награди за творба, посветена на Добромир Тонев – уикенд за двама в хотел в Банско, осигурен от „Сиенит холдинг“, екскурзия до Гърция от туристическа агенция „Ана Травел” и вечеря за двама в ресторанта на хотел

„Одеон”. Своя специална парична награда ще връчи и Радио Пловдив.
Освен официалната церемония по връчване на наградите, на 24 март приятели поети от цялата страна и млади автори от Поетическата академия ще четат свои любими стихотворения  от Добромир Тонев.

Свързани заглавия
Национален конкурс за поезия в памет на поета Добромир Тонев

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …