Начало / България / Излезе нова книга от Алек Попов

Излезе нова книга от Алек Попов

От днес на пазара е новата книга на Алек Попов „Телесни плевели”. Това са шест истории, писани преди доста години от един от най-популярните съвременни български автори.

„Неизтощимото въображение на Алек Попов изстрелва ярък сноп от запомнящи се образи, които дълго време ще владеят ума на читателя. Неповторимият стил, неизчерпаемата ирония и фантазия на автора ни дават основание да определим сборника само с една дума – фантастичен”, се казва в анотацията на сборника.

Алек Попов е  автор на романите „Мисия Лондон“, „Черната кутия“ и няколко сборника с разкази. Пише и радиопиеси, излъчвани по Българското национално радио (БНР), и сценарии за игрални и документални филми. През 2001 Българската национална телевизия снима филма „Чуждите стъпки“ по едноименния разказ от сборника му „Мръсни сънища“.

Носител е на много литературни награди, сред които: българската награда за фантастика „Гравитон“ (1995), наградата на БНР за криминален разказ „Павел Вежинов“ (1994), за къс разказ „Рашко Сугарев“ (1999), „Хеликон“ за най-добра белетристична книга на годината (2002). През 2004 г.  получава годишната награда на списание „Clouds“, където романът „Мисия Лондон“ се публикува на английски език. През 2005 г. печели Националната награда за драматургия „Иван Радоев“.

Алек Попов за „Телесни плевели”  тук
Книгите на Алек Попов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG_8812

Иван Стамболов: Третата гледна точка е важна, защото влагаме емоции в измислени конфликти

С публициста Иван Стамболов-Сула говорим за най-новия му сборник есета „Тънкият гласец на здравия разум“ …