Начало / Свят / Литературните критици в САЩ наградиха Едит Пърлман и Джон Гадис

Литературните критици в САЩ наградиха Едит Пърлман и Джон Гадис

Писателката на кратки разкази Едит Пърлман и историкът Джон Гадис бяха наградени от Американското национално дружество на литературните критици, съобщава „Уошингтън Поуст”. Пърлман беше отличена в категорията за проза, а Гадис в тази за биография.

Едит Пърлман е призната от критиците, но нейното име не е популярно сред масовата аудитория. Призът тя получи за колекцията си „Бинокулярно зрение: Нови и избрани истории”. Творбата беше финалист на Националните награди за книги и спечели „PEN/Malamud” за художествена проза. Много от разказите се фокусират върху живота на евреите след Втората световна война.

„Някои бежанци от Европа минаваха през моя роден град по време на войната, а други срещнах през годините. Всички се опитват с по-голям или по-малък успех да се приспособят към Новия свят. Тези хора са дълбоко травматизирани от това, което се случи, но не губят време в самосъжаление”, казва Пърлман, която израства в Провидънс

Историкът Гадис впечатли с „Джордж Ф. Кенън” – биографична книга за една от най-ключовите фигури по време на Студената война. Гадис е признат за един от най-авторитетните учени по тази тема.

Няма парични премии за наградените.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

224885_b

Танц с айсберга, който потопи „Титаник“

Алма Катсу ни представя книга, пълна с мистерии и обрати Вдъхновението за написването на “Дълбините” (изд. …