Начало / България / Седмо издание на националния конкурс „Душата на един извор”

Седмо издание на националния конкурс „Душата на един извор”

Обявиха началото на седмото издание на Националния конкурс за художници и литератори „Душата на един извор”. Състезанието е биенале, посветено на художника Жорж Папазов и изкуствоведа Кирил Кръстев.

С „Душата на един извор” организаторите целят да открият млади таланти в областта на литературата и изобразителното изкуство и да поощряват развитието им. Победителите от предишните издания са вече признати млади автори, художници и скулптори, които печелят международни награди, издават книги и правят самостоятелни изложби.

Всяка от дисциплините ще бъде оценявана от авторитетно петчленно жури, съставено от преподаватели, художници, издатели, писатели и поети. По традиция най-добрите творци в двете категории ще получат едногодишна стипендия за обучение. Наградата за сребърните медалисти е 800 лева, а за класиралите се на III-то място – 600 лева.

Досега конкурсът има шест издания, с близо 3000 участници. На 1 март 2012 година в София се проведе благотворителен търг на картини от предишните издания на „Душата на един извор”. Бяха продадени 39 творби, на обща стойност над 6200 лева. Тези средства ще са част от тазгодишния награден фонд на конкурса.

Лауреатите от тазгодишното състезание ще станат ясни на 14 май 2012 година, а награждаването ще е част от тържествата по случай Деня на Ямбол, които са в началото на месец юни.

Регламентът и формулярът за кандидатстване могат да бъдат намерени на интернет страниците на организаторите: http://mladabg.org/. Организатори на конкурса са Община Ямбол, „Овергаз и фондация” „Млада България”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

paul-mccartney-lyrics

Пол Маккартни събра живота си в 1000 страници

The Lyrics: 1956 to the Present излиза през ноември Новината ентусиазира почитателите на музиканта, който …