Начало / Любопитно / 10 книги за справяне с проблемни тийнейджъри

10 книги за справяне с проблемни тийнейджъри

Независимо дали вашето дете е тийнейджър тип „скандалджия” или „примадона”, винаги има начин да се справите със ситуацията. Британското издание „Индипендънт” показва 10 книги, които биха могли да помогнат при комуникацията между родители и деца в най-проблемната възраст.

1. „Примадони и блъскачи на врати” от Чарли Тейлър. Тейлър ясно обяснява как да се постъпва, за да не бъдат разрушени връзките между тийнейджърите и техните родители.

2. „Как да говорите, за да ви слушат децата” от Адел Фабър и Илейн Мазлиш. Призивът е ясен: нека комуникацията с вашия син или дъщеря бъде открита.

3. „Помощ! Моят тийнейджър е извънземно” от Сара Нютън. Нютън съветва как да бъдат преодолени бариерите между родители и деца.

4. „Surviving the Terrible Teens” от Рони Джей. Двама психолози и един експерт по общуване с младите са се опитали да покажат как мислят тийнейджърите.

5. „Да бъдеш родител на тийнейджърка” от Луси Хемен. Психоложка обяснява как да се отглеждат щастливи и уверени момичета, без стрес.

6. familylives.org.uk/gotateenager. Това не е книга, но е надежден източник на информация по въпроса. Има и форуми за споделяне на опит.

7. „Ужасните тийнейджъри” от Кейт Фиджс. Фиджс се концентрира върху проблемите на отрастващите.

8. „Отгледай щастлив тийнейджър” от Сузи Хеймън. Отбелязани са конфликтни точки и как разговорите могат да помогнат.

9. „Тийнейджърите” от Роб Парсънс. Парсънс съветва родителите какво да правят по време на тези трудни времена, както и ги насочва как да останат близки със своите деца.

10. „Все тая” от Гил Хайнс и Алисън Бейвърсток. Обяснава как да повдигнете трудните разговори за секса, наркотиците и алкохола с вашето дете, както и кога свободата е прекалена.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …