Начало / Свят / Ник Хорнби награден за цялостен принос към спортното писане

Ник Хорнби награден за цялостен принос към спортното писане

Писателят Ник Хорнби получи приз за цялостен принос към спортния жанр в литературата, пише thebookseller.com. Той беше награден от „Британските спортни награди за книги”, които навършват 10 години. Тази година се отбелязва и 20 години от публикуването на футболната класика на Хорнби „Fever Pitch”.

„Когато пишеш книга, можеш само да се надяваш хората да я четат и да я харесват, както и да остане актуална максимално дълго време. „Fever Pitch” излезе преди 20 години и означава много за мен. Радвам се, че продължавам да получавам признания заради тази книга”, казва Ник Хорнби

По случай юбилея организаторите на „Британските спортни награди за книги” добавят 2 нови категории – най-добра книга за голф и моторни спортове. Досега съществуващите категории бяха футбол, крикет, ръгби и конен спорт. Номинираните ще бъдат обявени на 3 май, а победителите – на 21-ви.

Ник Хорнби е английски писател, роден през 1957 г. Той пише в различни жанрове, включително спорт и музика. На български са преведени книгите му „Ега ти животът”, „Трудно е да бъдеш добър”, „Дългият път надолу” и „Кажи ми, Маркъс”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228076_b

Да чуваш заглъхващото ехо от отдалечаващите се стъпки на познати герои

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Макар преди няколко месеца Карлос Руис Сафон да се пресели …