Начало / България / Читалищни работници: Няма финансиращи програми за културна политика

Читалищни работници: Няма финансиращи програми за културна политика

Над първата по рода си национална стратегия за развитие на българската култура работи министерство на културата в момента, съобщи по време на работна среща с читалищни деятели от област Хасково в Димитровград днес Силва Хачерян, началник отдел „Регионални дейности“ във ведомството и координатор на работните групи по проекта, които са близо 20. В състава им са включени граждански организации и външни експерти, отбелязва  ngobg.info.

1 юли е срокът, в който стратегическият документ следва да бъде готов. За да отговаря той адекватно на потребностите в отделните региони на страната, от министерството ще предприемат поредица срещи, както и допитване до общинските администрации с анкетни карти, които да откроят спецификата и богатството на всеки от регионите, коментира Силва Хачерян.

Сред дискутираните по време на форума теми са били липсата на финансиращи програми за значими дейности в сферата на културата, възможностите за категоризация на читалищата, съобразно развиваните школи и дейности, повишаване на квалификацията на читалищните секретари и настоятели, както и привличането на млади хора и семейства в тези институции.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …