Начало / Свят / Джоан Роулинг за новата си книга: Много е различна от Хари

Джоан Роулинг за новата си книга: Много е различна от Хари

Джоан Роулинг разбуни духовете в литературното пространство, когато наскоро заяви, че ще пише нова книга за възрастни и тя няма да има нищо общо с поредицата за Хари Потър. „Както сте разбрали, моя нова книга ще излезе по-късно през годината. Много е различна от Хари, въпреки че се забавлявах, докато я пишех, по същия начин”, публикува в „Туитър” писателката, съобщава mediabistro.com.
Съобщението в социалната мрежа предизвика много шум сред почитателите на поредицата. Потребители, именували се на главни герои от серията за момчето-магьосник, иронизираха новата творба на Роулинг.
„Да, вярно е. Също както нейния герой Волдемор, Дж. К. Роулинг се завръща след години. По-велика и по-силна от всякога. Независимо каква е новата книга, думите на Роулинг винаги ще си останат магия”, пише потребител, подписал се като главния отрицателен герой от серията за Хари Потър – Черният Лорд Волдемор.
„Роулинг заяви, че новата й книга няма да включва Хари Потър. Това е добре, така или иначе никога не съм го харесвал”, шегува се потребител, „маскирал се” като професор Снейп, с който Хари Потър има не едно или две противоречия.

Свързани заглавия
Дж. К. Роулинг пише роман за възрастни

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

zahari-karabashliev2

Захари Карабашлиев: Политиците внушават. Писателите трябва да разказват и вълнуват

„Опашката“ е роман за атрофията на човешкото на фона на един израждащ се свят За …