Начало / Свят / Джоан Роулинг за новата си книга: Много е различна от Хари

Джоан Роулинг за новата си книга: Много е различна от Хари

Джоан Роулинг разбуни духовете в литературното пространство, когато наскоро заяви, че ще пише нова книга за възрастни и тя няма да има нищо общо с поредицата за Хари Потър. „Както сте разбрали, моя нова книга ще излезе по-късно през годината. Много е различна от Хари, въпреки че се забавлявах, докато я пишех, по същия начин”, публикува в „Туитър” писателката, съобщава mediabistro.com.
Съобщението в социалната мрежа предизвика много шум сред почитателите на поредицата. Потребители, именували се на главни герои от серията за момчето-магьосник, иронизираха новата творба на Роулинг.
„Да, вярно е. Също както нейния герой Волдемор, Дж. К. Роулинг се завръща след години. По-велика и по-силна от всякога. Независимо каква е новата книга, думите на Роулинг винаги ще си останат магия”, пише потребител, подписал се като главния отрицателен герой от серията за Хари Потър – Черният Лорд Волдемор.
„Роулинг заяви, че новата й книга няма да включва Хари Потър. Това е добре, така или иначе никога не съм го харесвал”, шегува се потребител, „маскирал се” като професор Снейп, с който Хари Потър има не едно или две противоречия.

Свързани заглавия
Дж. К. Роулинг пише роман за възрастни

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …