Начало / България / Историята на следващите 50 години събрана в книга

Историята на следващите 50 години събрана в книга

От днес на книжния пазар е пазар е една много интригуваща и провокативна книга, разглеждаща тенденциите в света през следващите 50 години – какво ще бъде изобретено и кои от нещата, с които сме свикнали, ще изчезнат. Книгата се казва „Архиви на бъдещето: История на следващите 50 години“. Автор е Ричард Уотсън.

Уотсън е писател, лектор и професионален съветник по тенденциите на бъдещето, който прогнозира новооткритията и помага на организациите да планират различни сценарии и да овладеят влиянието на промените върху дългосрочните си стратегии. Роден във Великобритания, авторът прекарва повечето си време хиляди метри над земята в полети между Лондон и Сидни. Последната му книга e Future Minds, а зад гърба си има безброй съвместни проекти с компании, сред които IBM, Coca-Cola, McDonald’s, Nestlé, Toyota, Samsung, Министерството на образованието на Обединеното кралство и това на Австралия.

“Да кажем, че Уотсън провокира нови идеи и ни кара да се замислим за бъдещето, би било твърде скромна оценка на реалните достойнства на тази книга. Всички сме изкушени да надникнем в бъдещето, а „Архиви на бъдещето” се приближава до мащабите на Нострадамос, като засяга теми като финансите, медиите, търговията и много повече”, заявява Стивън Форбс.

 

Ричард Уотсън за себе си и предсказанията:
“Винаги съм казвал, че не правя предсказания. Но очевидно съм се заблуждавал. Ако пишеш за бъдещето, нещото, което хората като че ли искат да чуят повече от всичко друго, е предсказание за новите неща, които ще бъдат изобретени и за познатите неща, които ще отшумят. И колкото по-чудати са предсказанията, толкова по-добре. Това е игра, която вече свикнах да играя. И дори ми е забавна – не защото наистина вярвам, че някои от тези предсказания ще се окажат верни, а защото предсказанията са удобен начин да проведеш разговор за бъдещето. Предсказанията отърсват хората от предубежденията им и така можете да проведете много конкретни дебати за възможностите на бъдещето. Следователно целта ми е не да предсказвам самоцелно, а да използвам тези предсказания, за да предизвикам дискусия за бъдещите рискове и възможности.”

 

Фото: nowandnext.com

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …