Начало / Читатели / Четива за лятно настроение

Четива за лятно настроение

Грехота е да не ги разтворим през юли

Processed with VSCO with v8 preset

Книги за разхлаждане може да ги наречем условно – в най-добрия случай ще забравим за малко всичко още щом като ги разтворим. Подходящи са и за багажа, ако тръгваме на пътешествие. Някоя от тях може да се окаже най-доброто решение в направо непоносимите юлски дни, дори да си останем просто вкъщи. Обръщаме за миг гръб на лятото с тези заглавия, а те наистина са повече от интригуващи.

Истории, които спират дъха

Температурата по страниците им е почти като тази навън. Разтваряме например „Майчин инстинкт“ на Барбара Абел. Две семейства живеят сякаш в идилия, докато не се случва непоправимото с Максим, сина на Силван и Тифен. Интриги и загадъчни инциденти нахлуват в живота им, за да го превърнат в ужас.

Струва си и „Уестпорт“ на Джеймс Коми – когато шефката на Нора в прокуратурата е убита, всички следи водят към самата Нора. Възелът се заплита и съдбата ѝ сякаш е предрешена… дали ще има кой да я спаси?

Джак Изкормвачът пък отдавна е тема на какви ли не сюжети – ето, сега и Кери Манискалко се хваща за тъмната му личност и създава роман, наречен „Да дебнеш Джак Изкормвача“. По страниците една дама вярва, че има силите да го спре… пък и познанието. Да видим, дали ще ѝ се получи на лейди Одри Руиз Уадсуърт!

Сладки като целувка през юли

Такава е например „Капри завинаги“ на Роберта ГрегориоКиара и Кеко се срещат по страниците на този разхлаждаш като изстудена лимонада роман. Лошото е, че седем години по-късно и двамата са с разбити сърца. Възможно ли е Киара да надмогне болката си – отговорът се крие именно на остров Капри.

От „Ерата на Тейлър Суифт“ пък звучи музика. Сату Хамеенахо-Фокс ни връща в началото на кариерата на популярната изпълнителка – и ни потапя в живота на музикалната икона чрез текстовете на нейните песни. Безпогрешна бизнес дама е Тейлър Суифт, а заедно с това и невероятна любителка на котки. Любопитна е историята, която се разказва в „Ерата на Тейлър Суифт“, а авторката авторката Сату Хамеенахо-Фокс я посвещава на всички суифтита!

Letni

За добра форма

Хитът на това лято в областта на здравето е „Бъдете здрави. Как“. Пожеланието да сме здрави ни е отправено всъщност от Сотир Марчев. Под интересна форма професорът дава съвети най-важните теми – съня, напълняването, стреса… Книгата е изградена под формата на интервюта с журналистката Любомира Николаева.

Хубаво е да помислим и за здравето на ума си – в добра форма може да сме с най-новата книга от автора на „Монахът, който продаде своето ферари“. Робин Шарма изнася по страниците на „Богатството, което не се купува с пари“ цели осем урока, като ни разкрива и осемте форми на богатство. Книгата може да се окаже полезен съветник за всеки ден.

Горещи летни намаления ни очакват – в периода до 8 август много хубави книги струват в „Хеликон“ с 10 до 30% по-малко

Четива за хубаво настроение предложи Краси Проданов
Илюстрация: @lalinadraw

Прочетете още

245219_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (1 юли – 7 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Призраци на Камино от Джон Гришам 2. Господар на леността − Кн.4 Господари …