На фокус
Начало / "Четящият човек" / Библиотека под дърветата посреща с книги и хлад в жегите

Библиотека под дърветата посреща с книги и хлад в жегите

Отворена е за нас

436354199_10231759561722946_74209670896926011_n

Старата каравана, която се превърна в сюжет от приказка, стана достатъчно известна през последните месеци, но пак си струва да ви поканим – особено сега, когато лятото вече се чувства осезаемо! Идеята на Михаил Ненов и Сара Бадр е в нея да се предлагат вече четени книги, които така да достигат до нови и нови хора. Сенките наоколо предразполагат да разгърнете някоя, но ако искате, спокойно може да я занесете у дома. И после да я върнете и с някое хубаво заглавие от вашите, което така да намери нови читатели.

Самият Михаил Ненов вече разказа пред медии как идеята за Библиотека под дърветата му хрумнала, когато видял вече ненужни книги, изхвърлени край контейнерите за смет. Следва откриването на перфектната стара каравана и купуването ѝ, а после идва ред на боите и четката. Така по караваната оживяват приказни герои, които будят любопитство и усмивки у малки и големи.

Караваната намира своя нов дом в софийския Южен парк, а ентусиазмът на Михаил и Сара явно е заразителен, защото новата библиотека се изпълва с книги само за две седмици. Тя ще придобие съвсем модерен вид със соларния си панел и автоматичния механизъм за отваряне и затваряне, като пространството ще е на самообслужване.

Идеята обаче породи огромна вълна на симпатии и поздравления. Снимките на необикновената библиотека са сред най-харесваните и споделяните в социалните мрежи през последните седмици. „Поздравления за идеята и дано се множат тези библиотеки под дърветата!“, добавя и коментар Роксана. „Разкошна къщичка на колела. Много красиво изрисувана. Браво на художника! Поздравления за идеята!“, не пести суперлативи Анастасия. В момента библиотеката е отворена от 10 до 20 ч. – и ако имате хубава книга у дома, която търси нови читатели… ще я приемат под дърветата.

Новата библиотека се изпълни с книги само за две седмици, но занесете нещо хубаво за четене и вие!

Снимките са от @mninov

Прочетете още

440809017_433364139344061_1997057457844093_n

Кампания за „зелено“ четене започна

Където и да си, спри и почети! Четвъртото издание на „Зелено четене“ ще продължи почти …