Начало / Автори / Любовни поети си дават среща за Свети Валентин

Любовни поети си дават среща за Свети Валентин

Лириката е най-хубавият подарък

422102060_948720573637387_5282867309422791997_n

Събитието събира на едно място обичаните от публиката Маргарита Петкова и Добромир Банев. Макар и невидимо физически, но пък напълно осезаемо чрез стиховете си ще присъства и още един голям поет – Евтим Евтимов.

Срещата ще е необикновена заради още нещо – на 12 февруари от 18,30 ч. врати за почитателите на поезията ще отвори фоайето на целия втори етаж на Националната ни библиотека.

Част от програмата ще е и представянето на нова книга със стихове от Евтим Евтимов. „Крадец на обич“ включва както любовни стихове, така и социална и гражданска поезия от големия поет. По страниците са и последните му стихове, писани преди да отпътува от този свят през 2016 г.

Маргарита Петкова и Добромир Банев пък ще заформят истински поетичен дуел по време на лиричната среща. Двамата ще прочетат избрани стихове от най-новите си книги. Маргарита Петкова издаде последно стихосбирката „Още бели нощи“; Добромир Банев пък предложи на почитателите си своята „Всички дни ще се казват неделя“. Двамата поети имат и съвместен проект, наречен „Абсурдни времена“.

Като черешка на тортата пък се явява възможността всички присъстващи да се сдобият и с… любовен автограф от двамата поети. Мотото на срещата е „Кажи „Обичам те“ на любим човек с книга с любовна лирика“. За да е празникът на виното и любовта тази година истински незабравим.

Ето и любовно стихотворение за финал – от мага на лириката Евтим Евтимов

beli

ПИТИЕ

За мен си най-красивата жена
и даже най-опиващото вино.
Аз нямам вече никаква вина
за чувството греховно и невинно.

Родена си единствено за мен
и всеки може лесно да открие –
такова питие до днешен ден
единствено от влюбени се пие.

Информация и снимки: изд. „Персей“

Прочетете още

bfe9a55f03f247b7352226761442c838

Нови рицари на книгата ще имаме през април

Номинациите още текат Наградата е сред най-романтичните и най-симпатичните в българския литературен живот изобщо – …