Начало / Свят / Патрик Нес спечели наградата за детска литература „Ред Хаус”

Патрик Нес спечели наградата за детска литература „Ред Хаус”

Патрик Нес спечели наградата за детска литература „Ред Хаус”, съобщава британският „Телеграф”. Той, заедно с Лиз Пичън и Крис Уормел бях отличени в съответните категории. Нес и творбата му „Часът на чудовището” печелят в категорията за по-големи читатели, „Брилянтният свят на Том Гейтс” от Пичън беше наградена в категорията за млади читатели, а „Мърлявата мечка и шестте бели мишки” – за малки деца. Нес беше определен за окончателен победител на церемония в Лондон.

За победителите, както и за номинираните за този приз гласуват само деца от цяла Великобритания. „Ред Хаус” се смята за барометър за това какво харесват да четат децата. Провежда се от 1981 г. насам.

„Да спечеля „Ред Хаус” е страхотно, най-вече защото децата гласуват. Като човек, който пише за съвсем младите читатели, мога да ви уверя, че те са изключително искрени в мненията си”, заяви Нес, който благодари и на своя илюстратор Джим Кей.

Патрик Нес е американски писател, журналист и лектор, роден през 1971 г. Освен споменатата творба, популярна е и трилогията му за деца „Живият хаос”, която е преведена на български език.

Свързани заглавия
Децата дадоха трета „Ред Хаус” на Майкъл Морпурго

Книги от Патрик Нес тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …