Начало / Свят / Читатели сами избират развръзката на роман

Читатели сами избират развръзката на роман

Нов дигитален роман ще позволи на читателите да изберат как да завърши историята, съобщава inews.bg, позовавайки се на британския „Телеграф”. Идеята е на писателката Каролин Смайлс, осъществена вече в книгата „99 Reasons Why”. Благодарение на желанието на авторката да се отклони от литературните традиции, читателите ще могат да избират между 11 възможни финала на историята.

За целта човек трябва да отговори на няколко въпроса, да избере няколко цвята, номера и предмета. По този начин вкусът на читатели ще предопредели към кой край да го пренасочи книгата.

Смайлс решила да превърне идеята си в реалност, след като научила, че хората приемат финала на предишните й романи за прекалено мрачен.
Така семейната драма „99 Reasons Why” си поставя за цел да угоди на вкуса на всеки читател. Тя включва както зловещ финал в стил Тарантино, така и „и те заживели щастливо“.

„Различните читатели имат различни реакции, интерпретации и чувство за историята, което се отразява на това кой край ще изберат. Така читателите носят отговорност за финала“, обяснява писателката. Според издателя на Смайлс, Скот Пак, идеята станала възможна благодарение на последните постижения в софтуера за електронни книги.

Фото: independent.ie

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …