Начало / България / Национален конкурс за поезия в памет на поета Добромир Тонев

Национален конкурс за поезия в памет на поета Добромир Тонев

Крайният срок за участие в националния конкурс в памет на поета Добромир Тонев е 1 март. Желаещите да участват  трябва да изпратят творбите си на  адрес: Пловдив 4000, ул. „Цанко Лавренов“ № 10. Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика, уточняват организаторите.

Всеки може да представи от едно до три стихотворения. Творбите трябва да бъдат поставени в голям пощенски плик, който да съдържа съответно:
• стихотворенията, отпечатани в три екземпляра;
• по-малък ненадписан и запечатан плик с личните данни на съответния участник: трите имена, дата на раждане, имейл и/или телефон за връзка, кратка биография, както и заглавията на стихотворенията, с които се кандидатства. Ако някои от творбите са неозаглавени, вместо заглавието се вписва първият ред на произведението.

Кандидатства се само със стихотворения, които не са публикувани към момента на обявяването на конкурса и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси. Представените творби, както и данните от малкото пликче, задължително да бъдат написани на компютър или поне на пишеща машина. Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие.

Ще бъдат раздадени следните награди:
• Първа награда – 350 лв.
• Втора награда – 250 лв.
• Трета награда – 150 лв.
Предвидени са и три специални награди за творба, посветена на Добромир Тонев:
• Уикенд за двама
• Екскурзия до Гърция
• Вечеря за двама

Връчването на наградите ще се състои на 24 март .
За допълнителна информация и справки: 032/ 627 175, e-mail: nts2@abv.bg

Поетът Добромир  Тонев е роден на 15 октомври 1955 г. в Ямбол. Учи българска филология в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, където се дипломира през 1979 г. Повече от 20 години работи като редактор в ДИ „Христо Г. Данов“ в Пловдив. Поезията му е превеждана на руски, полски, унгарски, английски, италиански, испански и немски езици.
Умира в Пловдив на 24 март 2001 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

louise-erdrich-american-writer-poses-during-portrait-news-photo-1623439813

Потомка на индианци спечели „Пулицър”

Луиз Ърдрич е позната и у нас 67-годишната писателка произхожда от Литъл Фолс в Минесота. …