Начало / Класации / Глобален център за наблюдение на английския език: Кейт и Пипа Мидълтън са №1

Глобален център за наблюдение на английския език: Кейт и Пипа Мидълтън са №1

Кейт и Пипа Мидълтън успяха да изместят Лейди Гага в класацията на най-използваните в медиите думи за изминалата година, предаде Ройтерс . Класацията се изготвя от Глобалния център за наблюдение на английския език, който следи английските печатни и електронни издания и социалните медии.

На базата на наблюденията за 2011 г. начело на класацията е съчетанието „Ефектът на херцогинята“, което означава, че Кейт Мидълтън, херцогинята на Кембридж трябва само да облече някакъв тоалет, за да се изчерпа той по магазините 24 часа след това. Името на сестрата на Кейт Мидълтън – Пипа, която беше шаферка на сватбата й с принц Уилям, пък фигурира в класацията на пето място в съчетанието „Задните части на Пипа“. „Това отразява абсурдно големия медиен интерес към сестрата на херцогинята като цяло и към задните й части в частност“, се казва в изявление на центъра. Лейди Гага, която фигурираше начело на класацията през 2010 г. и беше на второ място миналата година, сега падна до 10-място. Според центъра сега други певици освен Лейди Гага, залагат на скандалните или странни тоалети, например Кейти Пери или Ники Минаж. Кейт Мидълтън оглавява за втора поредна година класацията на центъра, което е прецедент.

В класацията на най-често използваните в медиите думи за 2011 г. попадат и „пижама“ и „плитчици“.

Фото: wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230928-WA0000

Лорън Магазинър: Разгледах български митове и легенди, определено има от какво да се вдъхновя!

Американската авторка на детската поредицата „Митичните“ даде интервю за българските читатели  Лорън Магазинър дебютира у …