Начало / Читатели / Чети повече напролет

Чети повече напролет

Великденските празници можем да посрещнем с книга

prolet

И празниците, и пролетта сякаш ни помагат да се разтоварим от всякакво бреме. Книгите пък са най-хубавият начин това да се случи!

Многото подготовка за Великден, от друга страна, изяжда времето и силите ни – и вместо да се порадваме на момента, изпадаме в друг тип умора. Но ако отделим време за четене, всичко ще си дойде на мястото… Още повече, че сега има хубави инициативи, които предлагат любими книги на приятна цена.

Така че можем да четем повече и буквално – за парите, които даваме обичайно, сега ще имаме още нещо под ръка. Остава да си изберем самите автори и книги

1
На един дъх – Душ Сантуш, Стивън Кинг и Фиона Бартън

Португалският писател направи име с книги като „Божията формула” и „Кодекс 632”. Заплетените му сюжети обикновено са на ръба на скандалното – така е и в „Мъжът от Константинопол”. Екзотичната книга ни пренася в близкия нам Ориент, край Босфора. „Кери” също е знакова книга, защото именно с нея пробива Стивън Кинг. Престъпление и загадка предлага и Фиона Бартън. „Детето” изправя на нокти и се чете със затаен дъх.

2

Сладки евъргрийни от Даръл, Бредбъри и Джоузеф Хелър

Има книги, които винаги привличат – ясно е, че „Моето семейство и други животни” е от тях. Макар че е написана преди близо 70 години, тя е свежа като пролетен полъх на Корфу. „Вино от глухарчета” също опиянява – с разказваческия талант на своя автор Рей Бредбъри. А Джоузеф Хелър е по-актуален от всякога с „Параграф 22”. Струва си да я препрочетем, преди да кажем каквото и да е за актуалните събития на деня.

3

Крачка към себе си – философия и упражнения от Изтока

„Тибетската книга за живота и смъртта” предлага много материал за размисъл – и въпреки че идва от далечна традиция, е прекрасна преди Великден. Обръщане навътре, към себе си, е целта и на „Ръкописа на петте пръстена”. Добавяме и един практичен елемент, пак от Изтока. „Пет плюс две тибетски упражнения” могат да ни извадят от всички неблагополучия, та да видим бързо колко прекрасен е светът.

4

Пълно обновление – с д-р Фънг, д-р Папазова и д-р Акс

Пролетта е и сезон за пречистване, а празниците малко объркват нещата. Защото натоварваме организма си в най-неподходящия момент, при това напълно излишно. Е, имаме шанса да създадем нови великденски традиции – облечени в системата на д-р Фънг. А тя се основава… на гладуването. „Зоната” също нашумя, така че обяснението на д-р Папазова е наистина полезно! Интересен съвет за зраве идва и от д-р Акс, който казва: „Яжте мръсно!” Просто здравето е и философия

 „Чети повече” с „Хеликон” – книги с до 30% отстъпка

 Заглавията подбра Краси Проданов

Прочетете още

tulip-5162445_1280

Рождените дни на най-обичаните литературни герои

Повод са за празненство или пък… препрочитане на някоя книга Родени във въображението на писател, …