Начало / Свят / Излиза книга на любовница на Джон Ф. Кенеди

Излиза книга на любовница на Джон Ф. Кенеди

Любовницата на Джон Ф. Кенеди Мими Алфорд разказва за отношенията си с бившия американски президент в книга, пише „Уошингтън поуст”. Творбата се нарича „Имало една тайна: Моята афера с президента Джон Ф. Кенеди и нейните последствия” и ще бъде достъпна за читателите по-късно този месец. В нея е описана 18-месечната връзка, която Алфорд и Кенеди са имали през 1962-1963 г. Издателство е „Рандъм Хаус”.

Алфорд тогава е била на 19 г. Учила в колежа „Уитън Колидж”, когато започва стаж в пресофиса на Белият дом. Само няколко дни по-късно тя е поканена от Кенеди да плува с него и връзката им започва. Тя продължава до смъртта на президента.

Мими Алфорд години наред пази в тайна, че е била любовница на Джон Ф. Кенеди. Тя си признава за първи път през 2003 г. Тогава тя е потърсена от журналисти, след като за нея се споменава в признатата биографична книга „Недовършен живот: Джон Ф. Кенеди 1917-1963” от историка Робърт Далек.

Според Далек, кнгата на Алфорд има голяма стойност. Не защото ще „извади много кирливи ризи”, но и за оформянето на представата за президента Кенеди, който е придобил статус на „рок звезда или митологично същество”. Историкът казва още: „Ако президентите са най-доброто от Америка…трябва да се разграничим от тяхното поведение. Президентите – те винаги крият нещо”.

Свързани заглавия
Бум на продажбите на е-книга от Каролайн Кенеди
С „Далас 1963” ще бъде отбеляза 50-годишнината от убийството на Джон Кенеди
Бащата на Кенеди му уредил „Пулицър”-а
Стивън Кинг спасява Джон Кенеди

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …