На фокус
Начало / Любопитно / Кувейт ще забрани екранизация по Агата Кристи

Кувейт ще забрани екранизация по Агата Кристи

Филмът е в световно разпространение от днес

https___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_220208093538-01-death-on-the-nile-film-2022

„Смърт край Нил” е режисиран от самия Кенет Брана, като е базиран на едноименния роман на Агата Кристи от 1937 г. Кувейт обаче обяви, че продукцията ще е нежелан гост в киносалоните му. При това причината не се крие нито в сюжета, нито пък в книгата. Истинският проблем пред разпространението на „Смърт край Нил” в малката азиатска държава е… актьорският състав. Наред с Кенет Брана и Анет Бенинг, в него е включена и израелската актриса и модел Гал Гадот.

Забраната за разпространение идва след протести срещу 36-годишната Гадот в социалните мрежи. Причината се крие в изказване на бившата Мис Израел – по време на войната в Газа през 2014-а тя критикува палестинското движение Хамас и отправя похвални слова към израелската армия. Самата Гал Гадот служи в нея като 20-годишно момиче – вече носител на титлата за най-красива израилтянка.

Актрисата става известна с участието си във филми от поредицата „Бързи и яростни”. Изпълнява и главната роля в „Жената чудо”, като се въплъщава в ролята на популярния комиксов герой. В „Смърт край Нил” пък е Линет Риджуей, която всъщност е обектът на престъпление – убита от неизвестен извършител.

ezgif-7-7d5a3482a9-compressed

Ролята на Еркюл Поаро, който ще се заеме със случая, се изпълнява точно от Кенет Брана. Той се завръща в кожата на славния детектив след „Убийство в Ориент експрес” отпреди няколко години. Това е третата екранизация на „Смърт край Нил”. Изключително успешна е още първата – с Питър Устинов като Поаро

Лира.бг по материали от в. „Ал-Кабас

Прочетете още

hercule-poirot

Открий убиеца в новогодишната нощ

Наздравица вдигаме с книгите на Агата Кристи Криминалните романи са особено сладки на прелома на …