Начало / Читатели / Сваляме шапка пред Стивън Кинг и Джордж Мартин

Сваляме шапка пред Стивън Кинг и Джордж Мартин

Създателите на едни от най-ярките книги са рожденици

361486_600

Имената, които припомняме всяка седмица, са на писатели, заслужили уважението ни. Възползваме се, че отбелязваме рождението им, и вадим отново по някоя тяхна книга… В края на краищата това е най-хубавият начин да ги почетем!

Ето, на 20 септември 2021-а Джордж Реймънд Ричард Мартин става на 73. Името му е легенда, поне от времето на „Песен за огън и лед”, която излиза, когато е на 48. Сега очакваме нови два тома от поредицата, вдъхновена от класически истории, посветени на Средновековието.

Маалко по-страшно е в книгите на Стивън Кинг – той е с година по-голям от Джордж Мартин. Стивън Кинг е един от най-продуктивните автори на нашето време, всяка година се подписва поне под два бестселъра. Успехът на книгите му дава възможност да подкрепя какви ли не каузи – майсторът на ужасите притежава например рокендрол радио, а заедно с това спасява от изчезване отбора по плуване на университета в Мейн. Рожденик е на 21 септември.

imena

Още един добър писател е роден на същата дата – говорим вече за Фредерик Бегбеде. Звездата му изгрява с 9,99 лв.”, в който на мушка е рекламният бизнес. Сам Бегбеде работи в такава фирма и след като книгата излиза, се случва логичното – просто е уволнен. Една неспокойна душа – и така можем да представим писателя, който сега става на 56.

Накрая истински бисер – едно от ония златни имена, без които литературата на миналия век нямаше да е същата. Франсис Скот Фицджералд се появява на белия свят преди 125 години – на 24 септември. Днес можем да говорим за него в книги – в заглавия на книги. „Великият Гетсби”, „Нежна е нощта”, „Диамант, голям колкото Риц”… просто ги прочетете.

korici

Хубавото на големите писатели им е това, че разкриват света по много и все различни начини. Простичко казано, обогатяват ни чрез книгите си. Каквото и да разтворим, ще се почувстваме добре

За рождениците накратко: Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

oYk6dCFtbOoPbH5UgnFLcwfVKvLrUL13tUR5jV-7j-Eg

Световен автор на биографии гостува на пловдивчани

Пловдивският „Хеликон“ посреща от 18 ч. днес любопитен гост Атле Нес започва българското си турне …