Начало / Читателски дневник / Книгите ухаят тази седмица на Франция

Книгите ухаят тази седмица на Франция

Страната празнува националния си празник на 14 юли

DestinationDempsey-Avenue-de-Camoens

Бастилията пада преди 232 години, но днес френско означава предимно романтично. Романтичен е всъщност и самият акт на събаряне на историческата крепост, като от него се е родил истински мит.

Книгите, в които Франция е главен герой пък, повечето пъти са ведри и пълни с настроение… също и любов. Разбира се, не минава без романтика, други поглеждат назад, към историята, а има и такива, от които тръпки да те побият.

Дестинация Франция е чудесна лятна идея на книжарници „Хеликон”, взаимстваме вдъхновение и си избираме няколко заглавия

КНИГИ С АРОМАТ НА ФРАНЦИЯ

227710_b

„Парижката библиотека” е почти драматична история, защото действието се развива и по времето на Втората световна война – но същевременно романът на Джанет Скеслин Чарлс напомня каква сила притежават книгите.

228800_b

„Френското булчинско магазинче” – влезете ли веднъж, животът ви май ще се промени. Така че се иска смелост да разтворите и книгата на Дженифър Дюпий. Щастлива булка, прекрасна рокля, но младоженецът липсва. Познат сюжет, който обаче и този път ще ни спечели.

220905_b

„Парижка тайна” е от историите, изкусителни като френска франзела. Вкусът винаги изненадва… така е и със страниците на книгата, създадена от Карън Суон. Тя ни отвежда в един апартамент, който крие невероятни тайни. И сега пристъпваме с лондончанката Флора сред тях.

Книги за Франция избра Краси Проданов

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (25 март – 31 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. През август ще се видим …