Начало / България / „Ръката, която първа пое моята“ на Маги О’Фарел излезе на български

„Ръката, която първа пое моята“ на Маги О’Фарел излезе на български

„Ръката, която първа пое моята“ – най-известният роман на Маги О’Фарел, е вече в книжарниците. Това е първата нейна книга, която е преведена на български. О’Фарел е определяна като една от най-блестящите представители на съвременната ирландска литература, заедно с Клеър Кийган и Дийдра Маден.

„Ръката, която първа пое моята“ беше публикувана в Обединеното кралство през 2010 г. и  бързо се превърна в безспорен хит, печелейки „Коста” – една от най-престижните литературни награди . “Това е не само роман за майчинството, това е разказ за любовта и трагичните обстоятелства, за изкуството и за начина, по който нечие отсъствие – на любим или на майка – може да породи неизлечима болка”, е оценката на литературния критик Джеса Криспин , публикувана в “NPR Books”.

Маги О’Фарел е родена в Колрейн ,Северна Ирландия, през 1972 г. На 8 години прекарва тежка вирусна инфекция и прекъсва училище за една година. Този момент от живота й намира място в романа „The Distance Between Us” (2004). Работила е за „Индипендънт”, преподава творческо писане. Омъжена е за писателя Уилям Сътклиф.

Романът на Маги О’Фарел тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …