Начало / Критика / „Слушай своето тяло” може да е препятствие пред болестите

„Слушай своето тяло” може да е препятствие пред болестите

Книгата направи от Лиз Бурбо легенда

liz

Напомняме за „Слушай своето тяло” по няколко причини… В момента мнозина от нас са склонни да губят баланса в живота заради неприятната ковид-ситуация. Лека-полека ни завладява тревога, а още по-опасното е страхът. Съчетанието от всичко това представлява препятствие наравно със самата болест. А книга като „Слушай своето тяло” може само да ни помогне…

Нейната авторка е вече на 79, като мисията ѝ е ясна – един по-осъзнат начин на живот. „Слушай своето тяло” е всъщност нещо като програмното произведение на Лиз. Ако има система „Лиз Бурбо”, тя е в тази книга.

Разработва метода си още през 60-те на миналия век. Изключително добри познания Лиз Бурбо има например в областта на мотивационната психология. Десетки години обучава хора да използват всеки шанс в живота си и да го превръщат в успех.

Времето на голямата ѝ промяна е в началото на 80-те. Тогава Лиз се насочва навътре, към собствената си същност, и започва да открива взаимовръзките между емоциите и здравословното състояние. Открива училище, което да се занимава с тази тема, и през 1984-а издава и „Слушай своето тяло”.

Канадската авторка поставяме наравно с Луиз Хей

Lise-Bourbeau

Общо 25 заглавия има оттогава до днес на своя сметка – много от тях са бестселъри. „Най-важното – казва Лиз Бурбо, – е да пренастроим собственото си мислене.” Само така можем и да сме здрави, и да се справяме с неочаквани препятствия като сегашното.

Много вдъхновение ще откриете по страниците на „Слушай своето тяло”. Може би това ще е книгата, която ще ви подскаже как да запазите своето собствено равновесие в свят на тревога и нестабилност. Ето затова я разгръщаме. Въпросът е да вникнем в написаното. Да го превърнем в свое собствено преживяване.

Текст Краси Проданов

Прочетете още

228292_b

Вечните романтични истории – „Ема“

Роман забавен и проницателен „Ема“ на Джейн Остин излиза през 1815-а – историята на млада жена …