Начало / България / „Волжка България и Казанското ханство” с премиера в Скопие

„Волжка България и Казанското ханство” с премиера в Скопие

Вечер, посветена на културно-историческото наследство на българите, ще се проведе на 26 януари 2012 г. от 17.30 часа в Културно-информационния център на България в Скопие, Република Македония, съобщиха от Министерството на културата.

Историкът д-р Георги Владимиров ще представи новата си книга „Волжка България и Казанското ханство: предания и легенди на народите по Средна Волга” и кратка презентация, посветена на културно-историческото наследство на българите по Средна Волга през Средновековието, уточнява focus-news.net. Издателство „Летера” ще дари книги на културно-историческа тематика на библиотеката на центъра ни.
Вечерта в Културно-информационния център е в рамките на поредицата от лекции, премиери и изложби за приноса на България и българите в европейската и световната култура.

Георги Владимиров е доктор по история, магистър по теория и история на културата. Автор е на 6 монографии и над 70 научни статии, студии и проучвания по проблеми на средновековната история и култура. Член е на Съюза на учените в България, носител на международни и национални награди в сферата на хуманитаристиката.

Книгата на Георги Владимиров тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dve

Имената на седмицата – честваме Шарлот Бронте и Петя Дубарова

163 години делят рождените им дни Има обаче и нещо общо между тях – и …