Начало / Читателски дневник / Девет книги, в които да прекараме лятната ваканция

Девет книги, в които да прекараме лятната ваканция

Читателите на Лира.бг сами избраха заглавията

katya-austin-uesPVQY0TkA-unsplash

Сезонът на отпуските на практика започна и най-добре е отсега да се погрижим за себе си. Хубавата книга е изживяване, което лесно може да ни накара да забравим всички други перипетии напоследък. Дали ще я четем под безплатен чадър на родното Черноморие или в сянката на подпорна стена – пак на някой плаж, е въпрос на личен избор. Но точно вашият избор създаде и тази подборка от книги достатъчно привлекателни, че да прекараме в тях и с тях лятната си почивка.

Най-хубави сюжети, в които да попаднем това лято, са приказните! При хора с широко сърце или пък търсеща душа. Предложихте ни дори отпуска с Годо, макар че театърът на абсурда, който създава Бекет, по странен начин напомня и нашата действителност. Но като заговорим за почивка, по-добре да си нарисуваме различен свят. В който около нас са герои като Мечо Пух, Йори или Прасчо. Или да тръгнем на пътешествие – защо не в световете, които описва Даръл.

Ето най-желаните книги, в които да изкараме ваканцията – така, както ни ги препоръчахте сами на нашата фейсбук страничка

dov

Заглавията събра Краси Проданов

 

Прочетете още

Top Down Group 2_WIDE hero

Бразилец и аржентинка посягат към Международния „Букър“ след Господинов

Сред претендентите има и южнокореец Книги за бремето на миналото – така определи участниците във …