Начало / България / Кеворкян събра афоризмите си в „Мъгла от тамян”

Кеворкян събра афоризмите си в „Мъгла от тамян”

До края януари ще излезе от печат новата книга на популярния телевизионен водещ Кеворк Кеворкян. В „Кеворкизми. Мъгла от тамян” твлегендата е събрал остроумни фрази и мисли, не попаднали в „Приказки за телевизията”.

Книгата е забавната история на последните години, побрана в близо хиляда миниатюри.

В тях герои са известни лица от телевизионния екран, но не са пощадени и много политици – от царя до Янето и Соломон Паси.

За Кеворкян повечето от днешните политици са „Малки хора върху огромни пиедестали. Газени лампи върху морски фар“. По друг повод той казва: „Мнозина политици се държат като мародери със собствената си чест“.

Главен персонаж е Бойко Борисов – ГосподинТияДаСиХодятВсичкиЗаедно, както е наречен на едно място.  Към ухажорите му е отправено следното предупреждение: „Статистите около Бойко трябва да знаят, че той дори тенис на двойки играе сам“.

Много любопитно са видени отношенията на Бойко с медиите. Показателен е кеворкизмът: „Когато й гостува Бойко, Цветанка е толкова развълнувана, че ѝ трябват две сърца“. Друг един гласи: „Този водещ се държи толкова слугински, че сякаш Бойко тайно го е чифтосал с някоя от каракачанските си овчарки“.

Афоризми от „Мъгла от тамян” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

zahari-karabashliev2

Захари Карабашлиев: Политиците внушават. Писателите трябва да разказват и вълнуват

„Опашката“ е роман за атрофията на човешкото на фона на един израждащ се свят За …