Начало / Читателски дневник / 20% отстъпка ни очаква за хиляди заглавия в „Хеликон“

20% отстъпка ни очаква за хиляди заглавия в „Хеликон“

Книгите са противоотрова на видяното в новините

tv

Рейтингът на телевизионните новини скочи до небето последните дни – причината, разбира се, е в извънредното положение, обявено у нас. Държим да сме информирани, но заедно с новините у нас се събуждат емоции като шокираност, страх а също и безпомощност.

За здравия човек е характерна ведра, оптимистична мисъл, а пък като се вживеем в информационния поток, се оказваме изпълнени с безпокойство и тревога. Затова е особено важно да намерим противоотрова, която да ни помогне да се задържим на крака – без да закриваме очи пред важните промени, които носи всеки ден.

Радваме се, че „Хеликон“ ни предлага такава възможност чрез специалната си инициатива, наречена простичко -20% на 20 000 заглавия. Книжарниците, които направиха по човешки морален избор и решиха да затворят врати в името на сигурността на своите читатели, ни очакват в своя интернет магазин – Хеликон.бг. А сега правят и следващия си жест, като ни поднасят тази толкова хубава отстъпка.

Spring-990_350_DO

Книгите са идеално средство да натрупаме психически сили, с които да реагираме на случващото се в момента. Те ни позволяват да анализираме ситуацията, да я погледнем отстрани – даряват ни вдъхновението на литературните герои, които често могат да подскажат какви да бъдат и собствените ни действия. Да не говорим, че 20% отстъпка в този труден момент, са възможност да регулираме така бюджета си, че да се снабдим с четиво, без да застрашаваме бъдещото си съществуване.

Много е важно сега, когато сме под натиск, да си подарим радост. А тази отстъпка ни позволява именно това! Заобградете се с хубави неща – и мислите ви пак ще станат слънчеви. Научили сме го от книгите!

20 с 20% ОТСТЪПКА

20 с 20% ОТСТЪПКА

148243_b

1. „Шантарам” на Грегъри Дейвид Робъртс – необикновен житейски урок, който може да ни изправи на крака и сега.

2. „Болестта като път” – написаното от Рюдигер Далке и Торвалд Детлефсен учи как да погледнем философски на нещата.

3. „Проницателят” на Анди Андрюс – нека дадем пространство на вродената си интелигентност и ще се справим с всичко!

4. „Затворисърце” от Константин Трендафилов – трогваща книга от български автор, помагаща на душата да види красивото около себе си.

5. „Любов” на Елиф Шафак – сега се нуждаем от вдъхновение, усмивка, прегръдка… А това е специалитетът на турската авторка.

150042_b

6. „Крадецът на книги” от Маркъс Зюсак – в лошото да видиш най-съвършеното, именно такъв урок е знаменитата книга на Зюсак.

7. „Три ябълки паднаха от небето” – ще погледнете на света с други очи, след като прочетете романа на Нарине Абгарян.

8. „Пътят на душите” от Майкъл Нютън – книга за космическия порядък, който определя житейския ни път.

9. „Четирите споразумения”Дон Мигел Руис знае как да ни накара да се съсредоточим върху най-важното.

10. „Монахът, който продаде своето ферари” – още един ценен житейски урок, този път от невероятния Робин Шарма.

172023_b

11. „Човекът в търсене на смисъл” – малка настолна библия за вярата, написана в концлагера от Виктор Франкъл.

12. „Да убиеш присмехулник” на Харпър Ли – истинска класика, която може да ни помогне да излезем от всяка ситуация по-живи, по-ведри, просто щастливи.

13. „Емоционалната интелигентност” от Даниъл Голман – безценна книга в момент, когато пред отношенията ни се е изправила невидима сянка.

14. „Аз още броя дните” – българската проза рядко може да се похвали с вдъхновението, с което пише Георги Бърдаров.

15. „Седемте навика на високоефективните хора” – време е за промяна, напомня Стивън Кови; нека излезем по-силни от кризата!

183498_b

16. „Кривата на щастието” – всяка съдба е необикновена, напомня Иво Иванов и разказва невероятни истории.

17. „Излекувай живота си” – просто безценна книга на Луиз Хей, която ще ни помогне да видим и невидимото в начина ни на живот.

18. „Моши моши Япония” – малко японска философия и твърдост от Юлиана Антонова-Мурата; този народ знае как да оцелява!

19. „Бягащата с вълци” от Клариса Пинкола Естес – още една книга, която помага да разберем себе си, да надскочим обстоятелствата…

20. „Бабо, разкажи ми спомен” на Ивинела Самуилова – урок по родолюбие, който вдъхновява да напрегнем сили и да излезем и тази ситуация.

-20% на 20 000 заглавия предлага Хеликон.бг до 17 април 2020 г.
Лира.бг по информация от „Хеликон“

Прочетете още

stažený soubor

Април разказва сладки истории

Книги за откриватели и романтици ни носи месецът Четивата, към които посягаме през април, крият …